Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Počas pátrania po chlapcoch (9, 6) našli v Dunaji mŕtvolu!
Zdielať na

Počas pátrania po chlapcoch (9, 6) našli v Dunaji mŕtvolu!

HANULIAKOVO / Po 9-ročnom Alexejovi a 6-ročnom Nikolajovi z obce Horný Bar záchranári opäť pátrali. V sobotu predpoludním náhodný okoloidúci objavil v Dunaji nehybné telo. Nádej však stále žije, ani jeden z chlapcov to nebol.

Hľadal aj chlapcov otec

Súrodenci a bratia Alexej a Nikolaj sa väčšinou hrávali iba pred ich vlastným domom. Pred niekoľkými dňami sa však z nepochopiteľných príčin vydali tam, kam nesmeli. Detská zvedavosť ich zrejme priviedla až na hrádzu a k vode. Odvtedy sú nezvestný. Už piaty deň.

Posledné stopy detí teda vedú k Dunaju. Aj v sobotu po nich pátrali záchranári aj ich otec, ktorý podľa našich informácií prečesával hrádzu. Priľahlý breh zase prehľadávali potápači, pohybovali sa v smere toku rieky.

Neznáme mŕtve telo

V sobotu predpoludním sa však všetkým na chvíľu zastavil dych. Na brehu totiž našli pri obci Hanuliakovo mŕtve telo. Náhodný okoloidúci naňho poukázal v lokalite Hrušovská. Záchranári však akúkoľvek spojitosť s nezvestnými chlapcami považujú za nepravdepodobnú, obce sú totiž od seba 20 kilometrov.

"Polícia pátra po totožnosti osoby. Poverený príslušník Policajného zboru už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Je možné, že telo plávalo vo vode už niekoľko dní alebo týždňov, prúd ho dokonca mohol unášať až z Rakúska. Pre zistenie totožnosti a príčin smrti bola nariadená súdna pitva.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy