Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chlapcov (6,9) pri Dunaji nenašli. Ich telá vyplaví rieka
Zdielať na

Chlapcov (6,9) pri Dunaji nenašli. Ich telá vyplaví rieka

HORNÝ BAR / Neopísateľný smútok prežívajú rodičia dvoch synov i obyvatelia obce Horný Bar časť Šulany. Bratov, ktorí zmizli, najprv hľadali po dedine a jej okolí. Najprv nikomu, ani vlastným rodičom, nenapadlo, že by sa vybrali na takmer 10 metrov vysokú hrádzu gabčíkovskej vodnej nádrže. Tak, ako ostatné deti v dedine, to mali prísne zakázané. Bicykel staršieho brata i jeho tričko však našli práve tam!

Deti mohli spadnúť do Dunaja

Matka dvoch detí v utorok večer  zistila, že jej maloleté deti, šesťročný Alex a deväťročný Nikolas sa stratili. Okamžite zalarmovala príslušníkov Komplexnej centrálnej záchrannej služby v Gabčíkove. Šéf KCZS Ján Culka povedal, že záchranári sa obávajú, že deti mohli spadnúť do Dunaja.

Našli topánky, šaty aj bicykel

"Okolo 21:00 h sme dostali informáciu o nezvestných deťoch. Okamžite sme nasadili pátrací tím. Našli sme topánky, šaty a jeden bicykel. Veci parili deťom, potvrdila to ich matka," povedal Culka s tým, že deti videli občania obce naposledy okolo 19:00 hodiny. 

Starosta obce požiadal cez miestny rozhlas o pomoc aj obyvateľov. V lokalite tak okrem príslušníkov KCZS a Hasičského a záchranného zboru hľadajú nezvestné deti aj obyvatelia obce.

Musia počkať, kým ich vyplaví

"Spoločne so záchranármi Hasičského a záchranného zboru, ako aj policajtmi, sme pátrali už druhý deň po deťoch bezvýsledne. Všetko nasvedčuje tomu, že sa nenachádzajú na brehu, ale sú pod vodou Dunaja," konštatoval Culka s tým, že znie to drasticky, ale pravdepodobne treba počkať, kým telá šesť a deväťročných chlapcov voda vyplaví.     

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy