Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Varili huspeninu. Muž (†61) sa šiel vymočiť k rieke a - utopil sa!
Zdielať na

Varili huspeninu. Muž (†61) sa šiel vymočiť k rieke a - utopil sa!

Policajti, hasiči a záchranári hľadali vo štvrtok popoludní utopeného muža. Do rieky Rimava spadol 61-ročný dôchodca z Hnúšte. Zrejme podgurážený alkoholom odišiel na malú potrebu a ku kamarátom, s ktorými varil huspeninu, sa už nevrátil.

V rozvodnenej Rimave bez šance

61-ročný Milan spadol do rozvodnenej Rimavy pravdepodobne nešťastnou náhodou. Jeho plávajúce nehybné telo zbadal psíčkár, ktorý ihneď zavolal pomoc. O pár minút neskôr na políciu údajne volali aj Milanovi kamaráti po tom, čo ho nenašli pri brehu, kam si išiel odskočiť na malú potrebu.

Hovorí Pavel Žigo, riaditeľ OPP OR PZ Rimavská Sobota: "Na základe tohto oznámenia boli po dĺžke toku rieky Rimava v smere od Rimavskej Soboty až po miesto videnia tejto osoby rozmiestnené hliadky." Niektorí policajti stáli na mostoch a sledovali, či rieka nepriplaví telo muža, iní zase prechádzali úsek popri rieke, jedna skupina po prúde a druhá proti prúdu. Hľadať pomáhali aj hasiči a záchranári z Hnúšte, ku ktorými sa pridal aj jeden dobrovoľník Ján u Hnúšte: "Na moste boli policajti, tak vraveli, že sa niekto utopil."

Prúd ho odniesol 1,5 kilometra

Práve on spolu s hasičmi našiel asi po hodine hľadania telo zachytené o konáre a to približne 1,5 kilometra od miesta, kde Milan spadol do vody. Hovorí o tom: "Som vedel, že len tu niekde pri spáde bude zakvačený. Hlavou dole a tričko mal cez hlavu prevesené." V studenej a rozvodnenej rieke nemal muž takmer žiadnu šancu na prežitie. Z vody ho vytiahli rimavskosobotskí potápači, lekárka skonštatovala smrť.

Denisa Maurerová, lekárka Falck: "U pacienta neboli prítomné základné dýchacie reflexy, žiadna akcia srdca, boli prítomné známky utopenia, teda zvyšky sladkej vody v dutine ústnej."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Utopený_muž_61_rieka_Rimava

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy