Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Policajti odhalili na Dunaji nelegálnu čerpaciu stanicu
Zdielať na

Policajti odhalili na Dunaji nelegálnu čerpaciu stanicu

SAP / Vyšetrovanie rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti vyvrcholilo v týchto dňoch v okolí Dunajskej Stredy. Domové prehliadky, razie, vypočúvanie a zaisťovanie stôp pri Gabčíkove, Veľkom Mederi i Sape bolo pod taktovkou Národnej kriminálnej agentúry.

Polícia detaily trestnej činnosti neuviedla

Ilegálna čerpacia stanica na Dunaji, pristavená nákladná loď a kotvisko. Aspoň tak to v piatok na prvý pohľad vyzeralo pod hrádzou pri Sape. Nakrivo vyrezaný otvor na boku lode, cez ktorý bola vyvedená hrubá hadica plná nafty. Na mieste zasahovali aj hasiči Dunajskej Stredy a Veľkého Medera.

"Asistencia bola zameraná na odstránenie hadíc s pohonnými hmotami, ktoré viedli z lode cez dno Dunaja až na breh, hasiči vlastne zabezpečili, aby nedošlo k znečisteniu rieky," povedal Tibor Čandal z HaZZ Dunajská Streda.

Nelegálny obchod tu už vraj prekvitá dlhšie

Kde skončili prečerpané pohonné látky, odkedy sa uskutočňovali takéto transakcie a kto bol ich iniciátorom, zatiaľ polícia nepriblížila. "Ide o akciu národnej kriminálnej agentúry, ale v tejto chvíli prebiehajú procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," doplnila hovorkyňa PPZ SR Andrea Dobiášová.

S najväčšou pravdepodobnosťou však nejde o krádež, ale o obchádzanie zákona. Pri Sape sa zrejme ochotne pristavovali okoloidúce lode, s ktorými bola transakcia vopred dohodnutá. Podľa našich informácií čierny obchod s pohonnými látkami na Dunaji údajne prekvitá už dlhšiu dobu a Sap zrejme nie je jeho jediným miestom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy