Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
REPORTÁŽ Z PRAHY. Bola to náročná psychická skúsenosť
Zdielať na

REPORTÁŽ Z PRAHY. Bola to náročná psychická skúsenosť

PRAHA / Centrum Prahy v okolí Národného divadla je pre pondelkový výbuch plynu stále uzatvorené. Hasiči stále neprehľadali všetky trosky zrútených stropov v jednom historickom dome. Z nemocníc medzitým prepustili takmer všetkých zranených. Bol medzi nimi aj jeden Slovák, Andrej Lališ.

V nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste

Andrej Lališ, 24 - ročný Slovák, ktorý bol v pondelok v nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste, na Divadelnej ulici.  Záchranári videli jeho zakrvavenú tvár a začali ho ošetrovať asi 4,5 minúty od chvíle, kedy miestom otriasol výbuch.

"Mal zranenú tvár a ruku," hovorí majiteľ záchrannej služby Zdeněk Schwarz. Nasledoval okamžitý prevoz na chirurgiu do Thomayerovej nemocnice. Boli to len povrchové zranenia. "Rezné rany sme ošetrili a prepustili," informuje hovorkyňa fakultnej Thomayerovej nemocnice.

Nechce o tom hovoriť

My sme sa s pánom Lališom spojili telefonicky, o tejto záležitosti s nami nechcel hovoriť. 

Hasiči ďalej pre istotu prehľadávajú sutiny, aj keď záchranárske psy už takmer vylúčil,i že by pod zrútenými stropmi bol niekto pochovaný. Na svoju chvíľu čakajú vyšetrovatelia, tí budú zisťovať, či celá udalosť bola nešťastnou náhodou alebo či niekto zanedbal údržbu plynovodu a tým spáchal trestný čin. Hasiči ich ale do budovy zatiaľ nepustili.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy