Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
REPORTÁŽ Z BOSTONU. Bežcov útok nevystrašil
Zdielať na

REPORTÁŽ Z BOSTONU. Bežcov útok nevystrašil

BOSTON / Napriek teroristickému útoku v Bostonu, obyvatelia nezanevreli na behanie. Mnohí z nich sa nenechali odradiť a plánujú sa zúčastniť aj na budúcoročnom maratóne. V uliciach Bostonu sú však aj stovky rekreačných bežcov a práve za nimi sa vybral náš štáb.

Marry: Stále budeme behať viac...

Beh je stále, aj po teroristickom útoku v meste, najpopulárnejší masový šport. Pozdĺž rieky behá množstvo ľudí. Z tempa ich nevyvedú ani v posledných dňoch časté majáky sanitiek či policajtov. "Jasné, že nie. Budeme behať viac a bude nás stále viac...," odpovedala Marry na otázku, či beh po útokoch v meste zanikne.

Pre Freda je bostonský maratón srdcovou záležitosťou. Každý deň beží pomodliť sa na pietne mesto obetí útoku a pokračuje v svojich 15-ich kilometroch. "Bežal som maratón minulý týždeň a skončil som dve minúty pred tým, než explodovali výbušniny. Musel som prísť a byť tu," hovorí Fred.

Fred bežal 25 maratónov, pobeží znova

Behajú ráno, behajú večer. A vyzerá to tak, že účasť na budúcoročnom maratóne bude ešte väčšia než tento rok. "Útoky neodradili ľudí od behania v Bostone," myslí si jeden z náruživých bežcov. "Bežal som 25 maratónov, to je 25 a určite pobežím v Bostone aj budúci rok," dodáva Fred.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/MAFRA/Anna Vavríková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy