Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
REPORTÁŽ Z BOSTONU. Terorista Carnajev sa priznal
Zdielať na

REPORTÁŽ Z BOSTONU. Terorista Carnajev sa priznal

BOSTON / Nerozpráva, s agentami FBI si len dopisuje. Pravdepodobný strojca útoku na maratón v Bostone Džochar Carnajev je vo vážnom zdravotnom stave. Napriek tomu si v bostonskej nemocnici prevzal formálne obvinenie. Teraz sa rozhoduje, aký trest dostane. V hre je aj trest smrti!

Obdržal obálku

Muž so zraneniami hlavy, nôh a rúk a s prestrelom krku obdržal zalepenú obálku, ktorá podľa amerických médií obsahovala "vstupenku do pekla". Americká justícia Carnajeva obvinila z ťažkých zločinov a 19-ročnému mladíkovi za ne hrozí trest smrti.

Obvinený z použitia zbrane hromadného ničenia a ničenia majetku s následkom smrti so sebou podľa amerického trestného zákonníka nesie trest väzenia akejkoľvek dĺžky, doživotia alebo trestu smrti. O reakcii obvineného, ktorý by mal v blízkej dobe dostať advokáta ex offo, nie sú žiadne informácie. Zdravotný stav Čečenca a jeho prípadná spolupráca s vyšetrovateľmi bola v pondelok celý deň predmetom špekulácii.

Prvé pojednávanie bude 30.5

Prvé pojednávanie by sa malo konať 30. mája. Zákon neumožňuje, aby tribunály zriadené po teroristických útokoch na USA v roku 2001 súdili zločinca s americkým pasom.

Senát amerického Kongresu medzitým oznámil, že pripravuje zvláštne jednanie, v ktorom chce vyšetriť postup FBI v kauze Tamerlana Carnajeva, Džocharovho staršieho brata zabitého v piatok pri prestrelke s políciou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy