Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pomsta? Slovenské mäso je pokazené, tvrdia Poliaci
Zdielať na

Pomsta? Slovenské mäso je pokazené, tvrdia Poliaci

VARŠAVA / Poľské médiá v piatok priniesli informácie o tom, že až 5 ton hydinového mäsa vyvezeného zo Slovenska do Poľska je nakazených baktériou salmonely. Zatiaľčo Poliaci hovoria o jednoznačnej chybe Slovákov, objavili sa už aj pochybnosti o tom, ako a kde sa mäso v skutočnosti nakazilo.

12 ton mäsa nakazené salmonelózou

Vyzerá to tak, že poľskí potravinári vykopali vojnovú sekeru tým slovenským. Potom ako nás a Čechov označili za ohováračov poľských potravín prichádza ďalší úder. Nakazené hydinové mäso, údajne pochádzajúce zo Slovenska.

Kuracie stehná, či prsia. Podľa posledných správ dohromady 12 ton, nakazený salmonelou. Takýto náklad mali zadržať poľskí veterinári na severe krajiny. Informácia o tomto škandále sa začala okamžite šíriť po celej krajine.

Varou zničia všetky baktérie

"Zo Slovenskej republiky boli k nám privezné dve dodávky hydiny. Tie boli nakazené baktériou salmonely," povedal Ludwik Bartoszewicz, lekár Veterinárnej správy z Poľska. Mäso je momentálne v karanténe. Aj keď je nakazené salmonelou, nie je vylúčené, že sa do obchodov môže dostať.

"Mäso tepelne upravíme a zničíme v ňom všetky baktérie," pokračuje lekár. Poliakom sa to však v žiadnom prípade nepáči. Hovoria, že nakazené mäso nechcú za žiadnych okolností.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy