Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Irán zasiahlo masívne zemetrasenie, najmenej 40 mŕtvych
Zdielať na

Irán zasiahlo masívne zemetrasenie, najmenej 40 mŕtvych

TEHERÁN, NAÍ DILLÍ / Irán postihlo mohutné zemetrasenie o sile 7,8 stupňov. Oznámila to americká geologická služba USGS. Silné otrasy bolo taktiež cítiť v Naí Dillí a v krajinách okolo Perzského zálivu.

Podľa USGS otrasy začali presne 12:44 nášho času na východe, neďaleko hraníc s Pakistanom. V Naí Dillí sa triasli výškové budovy a ľudia vybiehali do ulíc. Agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov uviedla, že otrasy cítili aj v niektorých krajinách okolo Perzského zálivu.

Najnovšie správy uvádzajú, že pod sutinami zahynulo najmenej 40 ľudí. Podľa zdroja z iránskej vlády však miestne úrady očakávajú stovky obetí na životoch, keďže išlo o najsilnejšie zemetrasenie v krajine po niekoľkých desaťročiach.

Zemetrasenie zabíjalo aj v Pakistane

Najmenej päť ľudí zomrelo v dôsledku otrasov aj v susednom Pakistane. Medzi obeťami sa nachádzajú tri ženy a dve deti. Zahynuli vo chvíli, keď sa na nich zvalil ich hlinený dom. Nešťastie sa stalo v provincii Balúčistan na juhozápade krajiny.

V Iráne sa triasla zem aj pred týždňom

Najnovšie otrasy prišli týždeň po tom, čo si zemetrasenie v južnom Iráne vyžiadalo najmenej 37 obetí na životoch. Epicentrum vtedajších otrasov s magnitúdou 6,1 oblasť ležalo neďaleko od jedinej iránskej jadrovej elektrárne pri meste Búšehr.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

maps.google.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy