Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Silné zemetrasenie zasiahlo Japonsko, 23 zranených
Zdielať na

Silné zemetrasenie zasiahlo Japonsko, 23 zranených

JAPONSKO / Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zasiahlo v sobotu ráno západ Japonska. Otrasy zranili najmenej 23 ľudí a zničili niektoré domy, vlny tsunami by však podľa úradov nemali hroziť...

Otrasy z hĺbky 15 km

Epicentrum sa podľa údajov meteorológov nachádzalo pri ostrove Avaji, pričom otrasy vychádzali z hĺbky 15 kilometrov. Zemetrasenie bolo cítiť na celom západe ostrova Honšu, pričom rozkývalo budovy v priemyselnej metropole Kobe i v Osake, ale zaznamenali ho aj na Šikoku a Kjušu.

Najmenej 23 zranených

Regionálna železničná doprava bola preventívne prerušená a dočasne zatvorili tiež letisko Kansai v Osackom zálive. Miestne úrady tiež varovali, že sa v priebehu nasledujúcich dní môžu objaviť následné dotrasy, niektoré aj so silou 5 stupňov Richterovej stupnice.

Podľa japonskej tlačovej agentúry Kyodo bolo 14 ľudí zranených v prefektúre Hyogo, 5 v Osake, 2 v Tokushime a po 1 vo Fukui a Okayame. Miestna jadrová elektráreň Ikata však poškodená nemala byť.

Tentokrát po silnom zemetrasení nenasledovali tsunami. Naposledy sa tak stalo v decembri 2012. Našťastie sa však po otrasoch s magnitúdou 7,3 objavilo vtedy "len" metrové tsunami... Pozrite sa!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy