Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Severná Kórea zvažuje útok proti Microsoftu
Zdielať na

Severná Kórea zvažuje útok proti Microsoftu

PCHJONGJANG / Severná Kórea zvažuje, že napadne aj softvérového giganta, spoločnosť Microsoft. Píše o tom magazín The NewYorker. A to v súvislosti s nespoľahlivým systémom Windows 8. Odvoláva sa pritom na správy oficiálnej tlačovej agentúry komunistického režimu KCNA.

Len žart...

Rešpektovaný magazín takýmto spôsobom reagoval na stupňujúce sa napätie v oblasti. Píše o tom, že Microsoft znemožnil správne navádzanie rakiet, pretože sfušoval systém Windows. "Vďaka tomu došlo k odloženiu skúšky na neurčito," píše The Newyorker.

Mladý totalitný vodca Kim Čong Un síce hrozí raketovým útokom na Spojené štáty, v tomto prípade však ide našťastie o žart magazínu. Článok bol zaradený do rubriky "humor".

Realita? Vyhrážky Japonsku

Severná Kórea v piatok varovala Japonsko, že riskuje odvetný jadrový útok, ak by sa zapojila do prípadného konfliktu na Kórejskom polostrove. Reagovala tak na vyhlásenie Japoncov, podľa ktorého musia Severokórejčania v prípade vypálenia rakety rátať s jej zostrelením.

"Naša revolučná armáda má Japonsko stále v hľadáčiku a keď urobí čo len nepatrný krok, iskra vojny ho zasiahne ako prvé," uvádza Kórejská ústredná tlačová agentúra. "Japonsko musí dostať rozum a zachovať sa správne," dodáva komentár.

Len oni vedia, čo je jadrový útok

Predstaviteľ japonského ministerstva obrany, ktorého cituje tlačová agentúra AFP, odmietol prezradiť, ako bude na varovanie krajina reagovať, Tokio však podľa neho prijme "všetky možné opatrenia", aby dokázalo zareagovať na "akýkoľvek scenár".

Japonsko je známe ako jediná krajina sveta, ktorá sa vo svojích dejinách stala terčom jadrového útoku. Vzhľadom na stupňovanie krízy v Kórei vláda prijala mimoriadne opatrenia, pričom tiež oprávnila ozbrojené sily zostreliť akúkoľvek raketu, ktorú Severokórejčania vypália smerom k japonskému územiu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy