Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prostitútky by mali platiť dane, navrhuje Praha
Zdielať na

Prostitútky by mali platiť dane, navrhuje Praha

PRAHA / Praha je podľa niektorých sprievodcov Amsterdamom Východu. Aspoň čo sa týka sexuálnych služieb a nočných klubov. Sú ich tam desiatky a české hlavné mesto s tým nemôže nič robiť. A tak teraz mestskí poslanci dokončili návrh zákona, ktorý z kňažiek lásky urobí podnikateľky. Budú registrované a budú platiť dane. Podľa kritikov sa ale štát takto stane pasákom.

Nočné podniky v blízkosti materských škôl

Zrejme najhoršie je to v Prahe na ulici Ve Smečkách v centre. Rodičia sem vodia svoje deti i do materskej škôlky. Neďaleko sa nachádza veľký počet nočných klubov. Sídlo tu majú aj mestskí strážnici. "Je to asi stovka podnikov. Nemôžeme povedať nie, my to nechceme," hovorí poslanec Lukáš Manhart.

Polícia tu niekoľkokrát v posledných týždňoch zasahovala. Niekoľko ľudí zatkla. Na druhý deň sa pokračovalo akoby sa nič ani nestalo. "V tejto chvíli nie je vylúčené, že by obvinenie mohlo byť rozšírené aj na ďalšie osoby," hovorí hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová.

Mestskí poslanci chcú prostitúciu legalizovať

Tu sa musí zmeniť a prostitúciu chcú niektorí mestskí poslanci legalizovať. "Budú registrované, budú musieť platiť dane," dodáva Manhart. S legalizáciou nemáme problém. V zahraničí však tak robí len každá desiata - boja sa totiž prezradenia. 

Podľa poslancov tento zákon umožní zákaz nočných klubov v centre a v blízkosti škôl. Zákon by mali schváliť na budúci mesiac. Už teraz má ale v snemovni veľa odporcov.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy