Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slovák sa ukrýval 11 rokov. Našli ho v Maďarsku. S kopou trávy...
Zdielať na

Slovák sa ukrýval 11 rokov. Našli ho v Maďarsku. S kopou trávy...

BUDAPEŠŤ / V Maďarsku našli hľadaného Slováka. V hotelovej izbe mal až kilo marihuany. 40-ročný muž unikal pred spravodlivosťou od roku 2002, kedy v Galante lúpežne prepadol vodiča Felície. Gabriel dostal päť rokov nepodmienečne. No väzeniu sa vyhýbal.

Keď mu to teraz všetko zrátajú...

40-ročný Gabriel vodiča surovo zmlátil a následne použil slzný plyn. Potom mu ukradol auto a bezmocného muža nechal tam. Gabriela si však polícia našla a postavil sa pred sudcu. Za lúpež dostal 5 rokov, no nástupu do väzenia sa vyhýbal. Preto Okresný súd v Galante vydal v roku 2005 zatykač.

Informuje hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka: "Gabriel T. sa ukrýval na neznámych miestach. Policajným pátračom z prezídia sa podarilo zistiť informáciu, že sa nachádza na juhu Maďarska v meste Orosháza." A práve v tomto meste aj 40-ročného Gabriela zadržali. Ten bol na parkovisku pred nákupným centrom. Z policajnej akcie bol taký prekvapený, že sa nepokúsil ani utiecť.

Marihuana za 10 000 eur

Zmohol sa iba na to, že pred policajtmi zatajil svoju totožnosť a vymyslel si iné meno. Dokonca mal pri sebe aj falošné slovenské doklady. Počas úteku sa ukrýval aj v jednom z miestnych hotelov. Maďarskí policajti našli pri prehliadke jeho hotelovej izby marihuanu za približne 10-tisíc eur.

Hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka: "V súčasnej dobe sa nachádza vo väzbe a bude naňho podaný návrh na uvalenie vydávacej väzby." Pred vydaním do našej krajiny ho zrejme budú stíhať aj v Maďarsku. A to za drogovú trestnú činnosť a falšovanie úradnej listiny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zásah_polícia_maďarská_slovenská

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy