Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Voda nad zlato. V Užhorode sa sprchujú podľa rozpisu
Zdielať na

Voda nad zlato. V Užhorode sa sprchujú podľa rozpisu

UŽHOROD / Trochu ráno, trochu na obed a trochu večer. Predstavte si, že takto tečie voda v meste. Kto žije v paneláku má jednoducho smolu a sprchovať sa môže len podľa rozpisu.

Vraj ide o pozostatok socializmu

Užhorod pôsobí navonok ako každé iné mesto. Avšak je tu jedna kuriozita, počas noci a väčšinu dňa netečie ani v jednom z panelákov voda. "Nejde nám celý deň, iba tak po hodinách nám ju dajú," hovorí zamestnankyňa v lekárni. Na špeciálny rozpis vody si tunajší obyvatelia už zvykli. Podľa nich ide o pozostatok socializmu.

"Ráno tečie od šiestej do ôsmej, potom od dvanástej do druhej a večer od šiestej do jedenástej," vysvetľuje obyvateľka Nataša. Miestni nám povedali, že tieto časy sú len orientačné. Niekedy voda prúdi kratšie, inokedy o niečo dlhšie. Takmer vo všetkých domácnostiach si robia zásoby vody, rôzne nádoby a vaničky.

Mestský rozpočet nestačí

"No mám tu vaničku s vodou, aspoň na umývanie rúk," hovorí obyvateľ Užhorodu. Mestské zastupiteľstvo sa problémom zásobovania vodou zaoberá už roky. Aj keď im investor prisľúbil zmenu, všetko zostalo po starom. Harmonogram vody sa podľa vedenia mesta ešte dlho nezmení, pretože mestský rozpočet na to nestačí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy