Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Streľba vo Švajčiarsku si vyžiadala tri obete
Zdielať na
Zahraničie

Streľba vo Švajčiarsku si vyžiadala tri obete

MENZNAU / Streľba v drevárskej firme Menznau v kantóne Luzern si vyžiadala troch mŕtvych, šesť ďalších sa zranilo. Motív tohto činu polícia zatiaľ nepozná.

K streľbe došlo v jedálni

"Vieme, že traja ľudia zahynuli a šiesti sa zranili. Útočník je medzi mŕtvymi," povedal policajný hovorca Kurt Graf. Incident sa odohral vo firme Kronospan, uviedla na svojom webe asi 3000 obec Menznau. Streľbu následne potvrdil i spomínaný drevársky závod. K streľbe došlo údajne v jedálni. 

Bolo dôvodom zníženie výroby?

"Sme šokovaní tým, že sa v našej obci niečo takéto mohlo stať. V súčasnosti ale nemáme podrobnosti o tom, čo sa presne vo firme stalo," povedal v rozhlasovej stanici Radio24 predstaviteľ obce Adrian Duss. Len dnes ráno firma, kde sa strieľalo, zverejnila plán na zníženie výroby.

Iný vážny prípad streľby sa stal vo Švajčiarsku začiatkom januára. V dedinke Daillon v kantóne  Valaisna juhozápade krajiny zabil miestny obyvateľ troch ľudí a ďalších dvoch ranil. Polícia útočníka pri zásahu zranila. 

Podobné útoky sú vo Švajčiarsku ojedinelé, streľba je tam ale veľmi populárna. Tento alpský štát patrí ku krajinám s najväčším počtom zbraní na obyvateľov. Asi osem miliónov Švajčiarov vlastní dva až tri milióny strelných zbraní. Presné čísla ale nie sú známe, pretože neexistuje celoštátny register. 

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy