Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kontrolóra v Devínskej Novej Vsi vystrašili stopy po streľbe
Zdielať na
Krimi

Kontrolóra v Devínskej Novej Vsi vystrašili stopy po streľbe

DEVÍNSKA NOVÁ VES / V bratislavskej Devínskej Novej Vsi je opäť rozruch. A to rovno v budove miestneho úradu. V jednej z kancelárií je totiž poškodené okno, ako po streľbe. Úradník, ktorý v nej pracuje, má teraz strach o život. Ide totiž o miestnu časť, ktorá bola dejiskom streľby v auguste 2010. Vtedy tam Ľubomír Harman zastrelil 7 ľudí a následne spáchal samovraždu.

Miestny kontrolór túto situáciu nechce podceniť. Okrem toho na prácu pri takto poškodenom okne sa nedokáže sústrediť. Napriek tomu, že projektily zo zbrane sa zatiaľ nenašli, má podozrenie, že ide o stopy po streľbe. 

Niekto ho zrejme ohrozoval vzduchovkou

Mohlo ísť ale len o slabú zbraň akou je napríklad vzduchovka. Vnútorného skla sa to totiž nedotklo a samotné guľky mohli padnúť do snehu pod oknom. To ale nič nemení na fakte, že ide o nepriamu vyhrážku alebo upozornenie, keďže funkcia Kamila Dedinského, ako miestneho kontrolóra, zrejme nie je niekomu pochuti. "Prvé čo ma napadlo, že je to streľba. Okamžite som to nahlásil na policajný orgán," hovorí Kamil Dedinský.

Bojí sa o život

Kamil Dedinský sa dôvodne bojí o svoj život. Podobné skúsenosti totiž nemá prvýkrát. Atakovaný bol aj minulý týždeň, čo je už vo vyšetrovacom spise. "Priznám sa, že do auta teraz tankujem len 10 litrov, kontrolujem si brzdy a mám strach," dodáva Kamil Dedinský. Polícia tento prípad zatiaľ vyšetruje ako poškodzovanie cudzej veci, nie ako ohrozovanie života. Všetko ale nasvedčuje tomu, že ide minimálne o výstrahu namierenú konkrétnej osobe.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy