Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nahé ženy v chráme Notre-Dame. Oslavovali odchod pápeža
Zdielať na

Nahé ženy v chráme Notre-Dame. Oslavovali odchod pápeža

PARÍŽ / Osem feministiek z hnutia Femen sa v utorok vyzlieklo v parížskej katedrále Notre- Dame. Týmto spôsobom vraj oslavili odchod pápeža Benedikta XVI.

Polonahé "turistky"

Cez nahé prsia a chrbáty si podľa miestnych médií napísali heslá "Nechceme homofóba", "Krízia viery" či "Pa pa Benedikt" a v chráme kričali "nechceme pápeža". Ženy vstúpili do katedrály s davom turistov. Mali na sebe dlhé kabáty, ktoré si rýchlo vyzliekli pri nových zvonoch., ktoré boli položené pred zavesením v chrámovej lodi.

Drevenými paličkami tĺkli do zvonov a odsudzovali pápeža, ktorý je podľa nich nepriateľský voči homosexuálom. Návštevníci katedrály z toho zážitku príliš nadšení neboli. "Tu je to posvätné, nemáte sa tu prečo vyzliekať do naha," povedala im podľa zahraničnej agentúry AP francúzska turistka.

Ochranka ich vyviedla von

Bezpečnostná služba katedrály po niekoľkých minútach feministky odviedla silou pred historickú cirkevnú budovu, kde ženy ešte chvíľu vyvolávali heslá "Odíď homofób" alebo "Veríme v gayov".

Hnutie Femen je známe svojimi protestnými akciami hore bez od roku 2010 hlavne v Rusku, Ukrajine, Británii a Taliansku. Minulý rok v septembri vytvorilo hnutie v Paríži svoje prvé výcvikové stredisko k "novému feminizmu".

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy