Zatiahnuté
20°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Na diaľnici vybuchol kamión! Prepadol sa pod ním most, 8 mŕtvych
Zdielať na

Na diaľnici vybuchol kamión! Prepadol sa pod ním most, 8 mŕtvych

Nákladné auto plné zábavnej pyrotechniky explodoval! A to rovno na diaľnici. Po výbuchu sa čiastočne prepadol aj most a pomaly so sebou stiahol ďalšie autá, ktoré práve po ňom prechádzali. Podľa oficiálnych správ je zatiaľ bilancia 8 mŕtvych a 22 ľudí sa zranilo...

Autá padali z výšky 30 metrov!

K tragédii došlo v centrálnej Číne v provincii Che-nan. Počet obetí pravdepodobne bude naďalej rásť, pod troskami mosta bolo totiž podľa oficiálnej tlačovej agentúry Nová Čína pochovaných najmenej 25 áut. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

Podľa niektorých informácií je zničený až 80 metrov dlhý úsek diaľnice neďaleko mesta San-men-sia. Zábery z čínskej televízie ukázali trosky automobilov popadaných z výšky 30 metrov na zem a nákladný automobil visiaci na hrane mosta.

Padala jedna ohnivá guľa za druhou...

Záchranári zatiaľ z trosiek vyslobodili sedem automobilov a v ruinách pátrajú po tých, ktorí mohli prežiť. Záchranné práce tu však komplikuje hustá hmla. "Počul som strašnú ranu a okamžite som zabrzdil. Videl som, ako sa dolu rúti jedna ohnivá guľa za druhou," povedal vodič kamióna, ktorý sa údajne nachádzal len 20 metrov od miesta nehody.

"Nasledujúcich 5 alebo 6 minút boli počuť explózie. Tvár mi pokryl prach," dodáva. Tento vodič mal šťastie a vyviazol len s roztriešteným predným sklom.

Výbuchy pyrotechnického materiálu ako petardy či ohňostroje nie sú v Číne ničím výnimočným. Nie vždy totiž spĺňajú bezpečnostné normy. Momentálne sa Číňania chystajú na príchod lunárneho Nového roka, ktorý tento rok pripadá na 10. februára.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy