Oblačno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Americkou ambasádou otriasol výbuch. Najmenej dvaja mŕtvi
Zdielať na

Americkou ambasádou otriasol výbuch. Najmenej dvaja mŕtvi

Pri výbuchu, pred americkou ambasádou v centre tureckej Ankary, zomreli podľa prvotných informácií dvaja ľudia. Podľa svedkov išlo o výbuch, ktorý bolo počuť v širokom okolí a poškodil okolité budovy. Na mieste zasahujú bezpečnostné zložky.

Dielo samovražedného útočníka

Turecká polícia oznámila, že to bolo dielom samovražedného atentátnika, ktorý odpálil nálož. Na miesto dorazilo niekoľko sanitiek ako aj veľa hasičských a policajných áut. Najmenej dvaja ľudia zomreli. Podľa tureckej televízie NTV má ísť o členov ochranky. 

Turecké médiá, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters hovoria najmenej o jednej obeti výbuchu. Podľa tureckých zdrojov televízie CNN pri explózii zomreli dvaja ľudia a dvaja ďalší ľudia boli zranení.

V štvrti sídli veľa štátnych inštitúcií

Incident sa odohral v centrálnej časti Çankaya, kde sídli mnoho štátnych inštitúcií a svoje ambasády tam má viacero krajín. Explózia podľa tureckej televíznej stanice NTV americké veľvyslanectvo vôbec nepoškodila.

Agentúra AFP s odvolaním na tureckú Anatolskú tlačovú agentúru uviedla, že explózia nastala pred bočným vchodom na veľvyslanectvo. Podľa reportéra agentúry AP nálož vybuchla v priestore bezpečnostnej kontroly pri vstupe na ambasádu. Polícia oblasť uzavrela a na miesto boli vyslané desiatky sanitiek a hasičov. Z miesta explózie stúpal dym. Polícia v Ankare sa zatiaľ oficiálne nevyjadrila.

Správu budeme aktualizovať!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy