Jasno
20°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dramatická záchrana! Ženy uviazli s bábätkom v záplavách
Zdielať na

Dramatická záchrana! Ženy uviazli s bábätkom v záplavách

Záplavy, tornáda a prudký vietor. Obyvatelia východnej Austrálie stáli rovno pred troma živlami, ktoré znemožňujú záchranu a evakuáciu. Dramatická bola tiež záchrana dvoch žien s bábätkom. Títo traja pasažieri totiž uviazli na zaplavenej ceste. Voda v oblasti pritom stúpa neuveriteľnou rýchlosťou....

Záchranár nakrútil akciu

Evakuáciu prírodné živly znemožňovali evakuáciu ako po vode, tak aj vzduchom. Ľudia nachádzali útočisko na strechách domov, ku ktorým sa však kalná voda zúrivo blížila. Živel uväznil uprostred tmavej vody aj auto s dvoma ženami a bábätkom. Na pomoc im prišla helikoptéra.

Záznam zo záchrannej akcie zachytila kamera, ktorú mal záchranár pripnutú na svojej helme. Náročná operácia nakoniec dopadla dobre. Aj dieťatko aj ženy sa dostali do bezpečia. Voda medzitým kompletne zaplavila a od elektriny odstavila až 58 000 domov.

Voda ničí, čo jej stojí v ceste

Zábery na všadeprítomnú vodu vháňajú slzy do očí. "Je to príšerný návrat. Ak mám byť úprimný, obávam sa, že toto nás pravdepodobne zničí," myslí si majiteľ vodou zničenej reštaurácie.

Podľa informácií miestnych úradov majú povodne tri obete a niekoľko zranených. Mnoho menších obcí voda odrezala od sveta. Zlé počasie sa postupne presúva viac na juh a v pondelok by mali zrážky udrieť aj na Sydney.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy