Skoro jasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Kuriózny prípad. Policajti pokutovali capa, musel ísť pred súd!
Zdielať na

Kuriózny prípad. Policajti pokutovali capa, musel ísť pred súd!

Nudili sa? Nemajú čo robiť? Policajti to zrejme poriadne prehnali. Pokutovali totiž capa, pretože sa v centre mesta pustil do záhonu. Tam to však neskončilo. Chudák capko musel ísť aj pred súd - ocitol sa na lavici obžalovaných.

Cap mal zaplatiť 460 dolárov

"Predstavte si, koľko peňazí daňovníkov sa minie na stíhanie človeka pre kozu, ktorá zožrala kus trávy alebo vegetácie. Vždy som zastával názor, že policajti majú byť v teréne. Nie naháňať kozy a dávať im pokuty," komentoval prípad advokát majiteľa capa a samotného capa Paul McGirr.

4 kopytá, briadka a dva rohy. Takto totiž vyzeral previnilec, ktorému zachutili záhony v centre austrálskeho Sydney - rovno pred Múzeom moderného umenia. Capa Garyho pokutovali poriadne vysoko - mal zaplatiť 460 austrálskych dolárov. Jeho majiteľ, komik James Dezarnaulds nechcel najskôr veriť, no rozhodol sa, že tento absurdný prípad dostane pred súd.

Capko na lavici obžalovaných

"Ďakujem svojmu právnikovi za pomoc. Spolu s Garym sme dali policajtom príučku – nepusti sa do väčšieho sústa, než zvládneš," vtipne poznamenal komik. Obhajoba argumentovala tým, že neexistuje dôkaz, že majiteľ donútil capa kvety skonzumovať. Ani že ho na miesto priviedol s cieľom ničiť verejný majetok. Vandal Gary, ktoré komik pred rokom vymenil za basu piva, tak napokon očistil svoje meno. Verdikt znel - nevinný.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy