Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Psík Tommy už 100 dní nevynechal omšu. Čaká na svoju mŕtvu pani...
Zdielať na

Psík Tommy už 100 dní nevynechal omšu. Čaká na svoju mŕtvu pani...

Japonci si už desaťročia rozprávajú skutočný príbeh o neuveriteľnej vernosti psa. Volal sa Hachiko. Jeho pán náhle zomrel, ale pes sa s jeho odchodom odmietol zmieriť. Nasledujúcich 10 rokov ho každý deň v tom istom čase vyčkával na železničnej stanici. Ďalšia takáto legenda sa posledné týždne píše aj na juhu Talianska...

Poznáte podobný príbeh? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Tommy čaká na svoju pani

Poznáte Tommyho? Je to starý, 13-ročný nemecký ovčiak, ktorý pravidelne so svojou paňou chodieval do kostola. Na omšu a modlenie. No po tom, ako táto žena zomrela, Tommy sa nestratil. Naopak - do kostola chodí sám a priamo na svojom mieste pred oltárom ju vyčkáva. Zvykli si naňho aj tunajší, spriatelil sa s ním dokonca ja farár, ktorému vôbec neprekáža.

Táto legenda sa píše v talianskom kostolíku v Apúlii. Psík sa nevie so stratou panej vyrovnať. Už sto dní preto v kostolíku nezmeškal ani jednu omšu. Účastní sa aj na svadbách, pohreboch, modlení... Vždy len niekoľko hodín sedí a vyčkáva. Potom odíde a na druhý deň sa vráti znovu.

Hachiko sa nikdy nevzdal

Tommy je tak ďalším dôkazom nekonečnej lásky a vernosti. Tak, ako rovnakú legendu pred rokmi napísal smutný hrdina Hachiko. Ani on si už nedokázal nájsť vo svete svoje miesto. Domovom sa mu stalo okolie železničnej stanice a priateľmi miestni ľudia, ktorí mu nosili potravu. Na pána čakal dlhých 10 rokov a tu nakoniec aj zomrel. 8. marca 1936.. Na presne tom istom mieste v Tokiu mu postavili bronzovú sochu.

Tommy hrdinom v Taliansku

Aj Tommy sa zdržiava len v okolí kostola. Jedlo a vodu mu nosia veriaci a farár, ktorých nekonečná psia vernosť dojíma. Zarmútené zviera sa stalo hrdinom miestnych médií aj internetu. Ľudia mu dokonca prostredníctvom sociálnej siete Facebook hľadajú nový domov. Otázne je, či by ho prijal. Alebo či ako Hachiko a možno desiatky ďalších verných psíkov bude na svojho pán čakať až do poslednej chvíle.

Psík si vyhrabal hrob na tom pánovom

Niekoľko takýchto dojímavých príbehov poznáme aj na Slovensku. "Viem o takomto konkrétnom prípade. Majiteľ psa, horár, v jeden deň náhle zomrel. A pes sa stratil. Rodina ho objavila až po mesiaci, keď na hrobovom mieste odpratávali vence. Pes si tam vyhrabal jamu a tam skonal," porozprával aj kynológ Milan Kadlecaj.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. Spojte sa s ňou cez profil na Facebooku!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy