Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dorezaný Rex mal skončiť na tanieri, už je v útulku
Zdielať na

Dorezaný Rex mal skončiť na tanieri, už je v útulku

Rudnianski obecní policajti v stredu zachránili pred istou smrťou malé šteniatko. Obyvatelia osady ho surovo zbili a dorezali črepinami z rozbitej fľaše. Tento príbeh pobúril mnohých Slovákov a obzvlášť psíčkarov. Chlpáča sme teda navštívili v útulku, kde sa spamätáva zo šoku a zranení...

Šteniatko Rex sa má dobre

"Po nejakej polhodinke sa trošku ukľudnil. Mali sme ho v teplúčku, lebo bol vlastne premočený z toho potoka. Tak sme mu dali trošku vodičky, trošku sa aklimatizoval." Takto popísala prvé chvíle šteniatka po prebudení z narkózy Silvia Valkošáková z útulka Šťastný psík. Má už aj svoje meno - Rex.

Hneď, ako ho priviezli policajti doslova z lopaty smrti, ošetril ho zverolekár a potom sa ho ujali ľudia z útulku. Sprvu bol nedôverčivý a agresívny, no napokon sa zmenil na hravého, životaschopného psíka. Rex si na ľudí zvykol rýchlo. Následky bitky sú však evidentné.

Trpí následkami bitky

"Vyzerá to, že má nejaké postihnutie, čo sa týka hlavičky, lebo stále ho ťahá aj pri chôdzi ho sem tam berie na tú pravú stranu. Aj tú hlavičku nosí takto naklonenú. Tak budeme sa snažiť teraz mu čo najlepšie pomôcť," dodáva Valkošáková.

Týranie predviedli práve štyria chlapci, policajti však stíhať môžu len jedného z nich. Zvyšní traja sú maloletí. "Spišskonovoveský vyšetrovateľ obvinil z prečinu týrania zvierat 15-ročného Dávida z okresu Spišská Nová Ves. Obvinený je stíhaný na slobode," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Nejde však ani o prvý, ani posledný prípad týrania. Len v obci Matejovce nad Hornádom ukradli rudnianski osadníci viac než 8 psov počas jednej noci. "Dnes psy nestrážia nás, ale my ich," hovoria tamojší psíčkari.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy