Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Policajt zastrelil lupiča (†32)! Držal nôž pod krkom zamestnanca pumpy
Zdielať na

Policajt zastrelil lupiča (†32)! Držal nôž pod krkom zamestnanca pumpy

Pri prepade jednej z čerpacích staníc prišiel o život ozbrojený lupič. Dvoma výstrelmi ho zasiahol mestský policajt. Páchateľ sa totiž vyhrážal zabitím zamestnanca a odmietal zahodiť nôž, ktorý mu držal pri krku... Viac zisťovala Silvia Bartoňová.

Zamestnanec ako štít s nožom na krku

Incident sa odohral krátko po desiatej večer v priestoroch benzínky v Karvinej v Moravskosliezskom kraji. Na pumpu vošiel nemaskovaný muž s nožom v ruke a vypýtal si peniaze. Mal však tú smolu, že presne v tom momente prechádzala okolo hliadka mestskej polície. A to sa mu stalo osudným.

Pred seba si preto ako štít postavil jedného zo zamestnancov pumpy a pod krk mu dal nôž. Hoci ho policajti so zbraňami vyzývali, aby sa vzdal a nôž odložil, nespravil tak. Naopak, vyhrážal sa, že zamestnanca podreže. Jeden z policajtov preto neváhal a vystrelil. Lupiča dvakrát zasiahol. Zavolali záchranárov a snažili sa mu poskytnúť prvú pomoc.

Padli dva výstrely

"32-ročný muž vo chvíli príchodu záchranárov nejavil žiadne známky života. Strelné poranenia, ktoré utrpel, boli smrteľné," informoval hovorca ZZS Moravskosliezskeho kraja Lukáš Humpl.

Policajti zatiaľ k streľbe neposkytujú žiadne ďalšie informácie. Vyšetrovanie prevzala krajská polícia. K dispozícii by mali mať aj kamerové záznamy. "Prípad je na začiatku vyšetrovania, preto nie je vhodné zverejňovať podrobnosti k prípadu. Všetky zaistené veci, výpovede, stopy, kamerové záznamy sa budú vyhodnocovať a budeme zisťovať, čo sa presne stalo," komentovala hovorkyňa Polície ČR pre Karvinú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy