Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Streľba pred školou! Dvaja mŕtvi, jedna tínedžerka zranená
Zdielať na

Streľba pred školou! Dvaja mŕtvi, jedna tínedžerka zranená

Paľbu z poloautomatickej zbrane spustil neznámy strelec rovno na parkovisku pred školou Community and Technical College v americkom štáte Kentucky. Dvaja ľudia pri nej zahynuli, mladučkú tínedžerku so zraneniami previezli okamžite do nemocnice. Polícia zadržala dve osoby...

Zranená aj mladučká tínedžerka

Streľba sa spustila v utorok popoludní v meste Hazard, asi 145 kilometrov juhovýchodne od Lexingtonu. Podľa predbežných zistení polície súvisí tento incident so súkromným konfliktom a nie sú žiadne náznaky, že by boli doňho zapletené osoby, ktoré by mali akýkoľvek vzťah ku škole.

V prípade obetí streľby ide o muža päťdesiatnika a ženu medzi 20 a 30 rokmi. Zranenia však utrpela aj tínedžerka, ktorú hospitalizovali v nemocnici v Lexington. Bližšie údaje polícia neposkytla. Zadržala však dvoch podozrivých vrátane pravdepodobného strelca.

Len pár hodín pred prejavom prezidenta

Najnovší prípad sa odohral pár hodín predtým, ako americký prezident Barack Obama v stredu predstaví svoju stratégiu boja proti násiliu spôsobeného obrovským množstvom zbraní, ktoré vlastnia obyvatelia Spojených štátov.

Reaguje tak na masakru zo 14. decembra v meste Newton na území štátu Connecticut, ktorá si vyžiadala 26 obetí vrátane 20 detí. Tá vyvolala diskusiu o tejto otázke v celých Spojených štátoch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy