Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dym v kokpite! Dreamliner musel núdzovo pristáť v Japonsku
Zdielať na
Zahraničie

Dym v kokpite! Dreamliner musel núdzovo pristáť v Japonsku

Dreamliner alebo inak Boeing 787 asi nesplnil očakávania a sny. Postihol ho ďalší technický problém, pre ktorý musel núdzovo pristáť v Japonsku. Piloti si totiž všimli problémy s batériou a v kokpite zacítili dym. Lietadlá sú v prevádzke približne jeden rok, no stále sa stretávajú s rôznymi problémami. Načas ich preto na oblohe nebude vidno...

Dym v kokpite

"Je nám veľmi ľúto, že sme spôsobili problémy našim pasažierom a ich rodinám," ospravedlnil sa viceprezident leteckej spoločnosti Osamu Shinobe. Najnovšie totiž museli cestujúcich evakuovať pri núdzovom pristátí v Japonsku. Jeden z pasažierov si to nakrútil na amatérsku kameru.

Lietadlo zaznamenalo problémy približne hodinu pred očakávaným pristátím v Tokiu. Najprv prišli problémy s batériou a v kokpite bolo cítiť dym. Muselo tak neplánovane pristáť na západe Japonska. Na palube bolo 129 pasažierov a 8 členov posádky, nikto však neutrpel vážne zranenia.

Dreamliner má stále problémy

Ide pritom len o ďalší zo série problémov, ktoré sa v poslednej dobe vyskytli pri lietadlách Dreamliner. Od uvedenia koncom roku 2011 ich bolo hneď niekoľko: únik paliva, požiar batérie, porucha palubného počítača, prasknuté čelné sklo, problémy s elektrickým vedením. Letecká spoločnosť sa rozhodla urobiť mimoriadnu prehliadku všetkým 17 lietadlám.

"Zatiaľ sme odstavili všetky naše lietadlá. Keď budeme vedieť príčinu problémov, môžeme zaručiť pasažierom bezpečnosť a začneme opäť s prevádzkou lietadiel," informoval Shinobe.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy