Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
České voľby inak. Ako Miloš Zeman perlil...
Zdielať na

České voľby inak. Ako Miloš Zeman perlil...

Druhé kolo volieb českého prezidenta sa začína o necelé dva týždne a dovtedy sa môžu karty ešte poriadne zamiešať. Otázne je, ako napríklad zaváži spev Karla Schwarzenberga. Video, na ktorom spieva českú hymnu, si už na internete pozreli tisícky užívateľov. Takmer určite zaujal aj ďalší kandidát na prezidenta Miloš Zeman.

Ďalší horúci kandidát Miloš Zeman síce nespieval, no sympatie alebo antipatie si môže získať svojským darom reči. "Politika sa pane Punčocháři dá robiť s úsmevom," uviedol v jednej z televíznych debát kandidát Miloš Zeman.

Embry prezidentského kandidáta

 "Keď prídete na hrad a vyzeráte akoby ste mali trvalú žalúdočnú nevoľnosť, tak taký prezident určite nemôže odstraňovať zlú náladu," tvrdí Zeman."Označoval som sa za akési embryo prezidentského kandidáta, avšak aj zdravé embryá majú právo na to, aby občas niekedy vyrástli," uviedol Zeman. 

Zeman vyhral prvé kolo

Miloš Zeman sa stal víťazom prvého kola českých prezidentských volieb so ziskom viac ako 24 percent hlasov. Na druhom mieste so stratou menej ako jedného percenta skončil minister zahraničných vecí a predseda vládnej TOP 09 Karel Schwarzenberg, ktorý tak z ďalších bojov vyradil bývalého predsedu úradníckej vlády Jana Fischera. Ten ako veľký favorit získal menej ako 16,5 percenta, čo nestačilo na postup do druhého kola, ktoré sa uskutoční koncom januára.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/MAFRA/Dan Materna

Súvisiace články

Najčítanejšie správy