Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zákaz pre Slovákov. Lacný benzín z Ukrajiny môžu tankovať raz za týždeň!
Zdielať na

Zákaz pre Slovákov. Lacný benzín z Ukrajiny môžu tankovať raz za týždeň!

Lacný benzín na Ukrajine môžete tankovať už iba raz za týždeň. Táto správa nahnevala obyvateľov pohraničných obcí, kde je vysoká nezamestnanosť. V chudobnom regióne doteraz ušetrili aspoň na tankovaní. Ak si teraz dovezú benzínu či nafty viac, ako je dovolené, budú musieť zaplatiť daň a clo. Čiže sa im viac oplatí tankovať na Slovensku.

"Hanba, že aj to nám zakážu!"

Tankovať lacný benzín u našich východných susedov už nie je možné kedykoľvek. "Je to blbosť podľa mňa, ale s tým nič neurobíme." "Hanba, ešte nám to aj zakážu." "Aj keď sa chodilo natankovať raz za čas, raz alebo dvakrát do týždňa, tak sa to oplatilo." "Ja mám ísť tam a stáť tam štyri hodiny? Radšej si kúpim tu a mám pokoj."

Takto rôzne reagovali obyvatelia Sniny a ďalších obcí na východe Slovenska na nový zákon. Podľa neho si môžu natankovať benzín či naftu len raz týždenne. Obyvatelia dedín v blízkosti hraníc to totiž využívali pomerne často. Bol to jeden z mála spôsobov, ako mohli ušetriť.

Oplatí sa teraz tankovať?

Vodičom, ktorí chodievali na Ukrajinu, neprekážalo ani to, že na hraničnom priechode v Ubli či Vyšnom Nemeckom čakali niekedy celú večnosť. Poniektorí však ukrajinskému palivu stále nedôverujú.

"Od prvého januára 2013 si cestujúci môžu pohonné látky s oslobodením od cla a daní doviesť v štandardnej nádrži motorového dopravného prostriedku a v prenosnej nádrži najviac však v množstve 10 litrov," informovala aj regionálna hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy