Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hľadá sa český prezident. Šancu má aj potetovaný Franz
Zdielať na

Hľadá sa český prezident. Šancu má aj potetovaný Franz

Do českých prezidentských volieb ostáva necelý týždeň. A tak je u našich českých susedov napätá atmosféra. Voľby tam vypuknú už tento piatok.

Adeptov je deväť

Voliči by mali počas dnešného dňa dostať obálky s hlasovacími lístkami. Taktiež oddnes až do soboty je v platnosti zákaz zverejňovania výsledkov predvolebných a volebných prieskumov, aby sa neovplyvňovala voľba kandidáta na poslednú chvíľu.

Adeptov na českého prezidenta je deväť. Miloš Zeman, Jan Fischer, Zuzana Roithová, Jiří Dinstbír, Jana Bobošíková, Karel Schwarzenberg, Přemysl Sobotka, Vladimír Franz a Táňa Fischerová. Najzaujímavejším kandidátom je Vladimir Franz. Najpotetovanejší Čech nie je kontroverzný kvôli názorom, ale kvôli tomu, že na jeho tvári by ste sotva našli kúštik voľného miestečka.

Vyhrá prvé kolo Zeman?

Podľa posledného prieskumu preferencií pred prvým kolom prezidentských volieb v Českej republike vedie Miloš Zeman. Jan Fischer na druhom mieste na Zemana stráca 5%. Výsledky posledného prieskumu ale nič nemenia na tom, že do druhého kola by s výrazným náskokom postúpili Miloš Zeman a Jan Fischer.

Rušno by malo byť aj na Českom štatistickom úrade, kde sa po druhýkrát a naposledy pred sobotňajším sčítavaním hlasov preverí systém zhromažďovania, spracovania ako aj zverejňovania volebných výsledkov. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isifa/MAFRA/František Vlček

Súvisiace články

Najčítanejšie správy