Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pád lietadla neprežil nikto z 27 ľudí na palube
Zdielať na

Pád lietadla neprežil nikto z 27 ľudí na palube

Utorkovú leteckú nehodu v Kazachstane neprežil nikto z 27 ľudí, ktorí sa v čase nešťastia nachádzali na palube vojenského lietadla. V stredu o tom informovali miestni predstavitelia.

Zomrel aj najvyšší veliteľ

Na juhu Kazachstanu sa v utorok zrútilo vojenské lietadlo, záchranári ohlásili 27 obetí na životoch. Havarovaný Antonov 72 zrejme patril pohraničnej stráži a pri nehode zahynul aj najvyšší veliteľ kazašských pohraničných vojsk Turganbek Stambekov. K nehode došlo večer miestneho času 20 kilometrov od letiska v juhokazašskom stredisku Symkent.

V lietadle, ktoré letelo z Astany, bola podľa kazašskej agentúry Tengrinews sedemčlenná posádka a 20 vojakov pohraničnej stráže. Príčiny havárie sú zatiaľ nejasné: špekuluje sa o chybe pilota či o zlyhaní navigačného systému. Na mieste katastrofy je údajne len zadná časť lietadla, zvyšok stroja najskôr zhorel.

Stambekov bol vo funkcii dočasne

Zosnulý veliteľ pohraničiarov Stambekov bol vo funkcii krátko a dočasne, potom čo bývalý šéf zboru odstúpil v súvislosti s hromadnou vraždou 15 pohraničiarov, ktorú v máji spáchal ich kolega.

Posledná veľká havária kazašského armádneho lietadla sa udiala v auguste. Pri páde vrtuľníka Mi-17 zomrelo sedem ľudí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy