Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Čierny víkend vo vzduchu. Požiar, pád lietadla aj vrtuľníka
Zdielať na

Čierny víkend vo vzduchu. Požiar, pád lietadla aj vrtuľníka

Uplynulý víkend sa zapíše do histórie letectva čiernymi písmenami. Kým výbuch a následný požiar ochromili pražské letisko Ruzyň, naši východní susedia ratovali preživších po páde menšieho lietadla. V peruánskych horách našlo smrť až 14 ľudí...

Výbuch na pražskom letisku

Výbuch a následný požiar ochromili cez víkend pražské Ruzynské letisko. Plamene zachvátili jeden z hangárov a úplne zničili lietadlo českých aerolínií. Letisko muselo prerušiť prevádzku pre hustý dym. Záchranári odviezli do nemocnice muža s popáleninami.

Podľa hasičov bude škoda veľká, odhaduje sa zatiaľ na asi 200 milión českých korún. "Príčina požiaru bude dôkladne prešetrená," dodala pre novinky.cz hovorkyňa ČSA Hana Hejsková. VIAC TU.

Pád lietadla na Ukrajine

Dvaja piloti menšieho vrtuľového lietadla typu L-140, na ktorého palube sa nachádzalo aj 16 parašutistov pripravených na zoskok, museli v nedeľu na Ukrajine so svojím strojom pre silný vietor núdzovo pristáť. Manéver sa však skončil tragicky a vyžiadal si až päť obetí, ďalších 13 ľudí utrpelo zranenia a museli ich previezť do miestnych nemocníc.

Parašutisti nastúpili do lietadla na letisku Borodjanka asi 50 kilometrov od Kyjeva, to však museli pre nepriaznivé poveternostné podmienky krátko po ich vzlietnutí uzavrieť. Zatiaľ nie je jasné, čo bolo príčinou tragického núdzového pristátia.

V Peru sa našli trosky vrtuľníka

Po štyroch dňoch pátrania záchranári objavili trosky havarovaného vrtuľníka, v ktorom sedel aj Čech. Pôvodne sa špekulovalo, že stroj núdzovo pristál v peruánskych horách. Úrady teraz potvrdili, že pri nešťastí zahynulo všetkých 14 osôb na palube.

Nehodu neprežilo okrem dvojčlennej posádky osem Juhokórejčanov, Peruánec, Švéd, Holanďan a Čech. Išlo o expertov, ktorí si z výšky chceli pozrieť terén.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Ukrajina_pád lietadla_Ruzyň_Česko_Peru_trosky lietadla_koláž

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy