Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pozor na falošné parfumy! Predávajú ich cez internet
Zdielať na

Pozor na falošné parfumy! Predávajú ich cez internet

Kúpili ste svojim blízkym pod stromček parfum z internetového obchodu alebo na tržnici? Potom nie je vylúčené, že ste mohli kúpiť falzifikát. Prečo, to sa dozviete z reportáže našich českých kolegov.

Tvrdia, že je to tester

"Česká obchodná inšpekcia už aj v minulosti riešila sťažnosti, ktoré smerovali na  kozmetiku, ktorú si obyvatelia objednali cez internet," povedal riaditeľ ČOI Slavomír Pipa.

Napodobeniny sú tak dokonalé, že ich zákazník na prvý pohľad nepozná, obal je totiž identický s originálom. Vôňa je v niektorých prípadoch úplne odlišná a kvalita taktiež. Obchodníci často využívajú podvod, uvádzajú, že sa jedná o tester. Colníci majú v túto chvíľu v colnom sklade dve palety so zabavenými voňavkami.

Parfumy kupujte v overených obchodoch

"Parfumy sú častým obchodným artiklom, ktorý colná správa zaisťuje ako pri vstupe do únie, tak na vnútornom trhu. Pred nedávnom sme likvidovali zhruba 4 palety parfumov, ktoré keby vstúpili na trh, tak by spôsobili stratu majiteľom tovaru v hodnote približne pol milióna českých korún," povedal Pipa. Inšpekcia preto radí, kupovať parfumy v overených obchodoch a rozhodne sa vyvarovať tržniciam.

Téme sa venuje Jana Šťástková. Spojte sa s ňou cez profil na Facebooku.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy