Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žiarovkový či parfémový nápoj. Londýnsky bar stavil na čudné drinky
Zdielať na

Žiarovkový či parfémový nápoj. Londýnsky bar stavil na čudné drinky

Teraz vás pozveme na drink. Ale nie hocijaký. Máte chuť na žiarovkový alebo parfémový? Tak takéto nájdete jedine v londýnskom bare, ktorý patrí medzi 10 najobľúbenejších v britskej metropole.

Sám si vymýšľa recepty

Dá sa len ťažko nájsť, nemá názov ani na dverách a reklamu nepotrebuje. O rezervácie sa tu zvádzajú tuhé boje. Môžu za to drinky, ktoré inde nenájdete. Bar pripomína hotové laboratórium a barman Tomáš Tvaroh vyzerá skôr ako čarodejník.

Sám si vymýšľa recepty, takže tu môžete nájsť napríklad vodku z kože alebo rum s cigarou. Pokusnými králikmi sú kamárati. "Občas sa radím s bratom, je doktor. Aby som nikoho neotrávil," hovorí Tomáš.

Chuť 9-voltovej baterky

Mnohých z nás lákali v detstve olizovať 9-voltovú baterku. Brnelo to a pálilo zároveň. No a práve takú chuť má jeden z drinkov. Podáva sa v žiarovke, miesto slamky je pelendrek a chutí ako 9-voltová batéria. Povesť baru v štýle 70. rokov sa šíri ako lavína. Špeciálne originálne drinky si tu objednávajú najslávnejšie firmy sveta na svoje večierky.

Pokiaľ sem zamierite, nechoďte v obleku. "Kravaťáci" sem totiž nesmú. "Chodili sem, furt kričali ako na burze. Mysleli si, že im to tu patrí, tak sme im to zakázali," hovorí Tomáš.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy