Skoro jasno
20°
Bratislava
Počasie sa zbláznilo. Nielen u nás..
Zdielať na

Počasie sa zbláznilo. Nielen u nás..

Skúška občianskej zodpovednosti, pôrod, paralyzovaná doprava, meškanie spojov.. to je len časť situácií, ktoré so sebou prinieslo šialené počasie, ktoré sužuje Európu a dokonca aj časť Ameriky. Napriek tomu, že väčšina správ je negatívna, pri meste Zrenjanin došlo ku krásnej udalosti.

Narodila sa Snehulienka

Narodilo sa tam totiž dieťa a dostalo naozaj rozprávkové meno – Snehulienka. Stalo sa to počas 17 hodinovej dopravnej zápchy v smere na Budapešť. Žiaľ, na druhej strane v Srbsku arktické počasie životy aj bralo. Úrady doteraz zaznamenali dve úmrtia. Do akcie nasadili aj armádnu techniku, ktorou vyslobodzujú uviaznutých hlavne v severných  a stredných častiach krajiny. Niektoré dediny južne od Belehradu zostali úplne odrezané od sveta.

V Rumunsku bol zas sneh skúškou občianskej zodpovednosti. V deň parlamentných volieb sa niektorí za urnami museli doslova prebojovať. Cestári sú zaneprázdnení, bežným vozidlom je akýkoľvek transport skoro nemožný.

Zima udrela aj v Amerike

Zima štípe aj na americkom stredozápade. Snehové jazyky siahajú od Dakoty cez Minesotu až po Wisconsin. Len v Minesote minimálne 20 áut skončilo v priekopách. Nepotešia ani predpovede meteorológov – najbližšie tri dni sa podľa nich počasie neumúdri.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

CNN, reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy