Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ceny za parkovanie. Najdrahší je Londýn
Zdielať na

Ceny za parkovanie. Najdrahší je Londýn

Máte pocit, že ceny za parkovanie sú už na Slovensku neúnosné? Tak potom vás bude zaujímať, že sú krajiny, kde je to ešte oveľa horšie. Toto sú najlacnejšie a najdrahšie parkoviská na svete...

9 936 € za parkovanie v Londýne

Úplne najdrahšie parkovanie je v Londýne. V centre sa priemerná cena za parkovanie vyšplhala na 828 eur. Vychádza to zo záverov medzinárodnej agentúry Colliers. Ročne tak Londýnčan za parkovanie na platených miestach, ktoré sú tam skoro všade, zaplatí 9 936 eur. Za túto sumu sa už dá kúpiť aj menšie auto.

Vo všeobecnosti sa dá povedať, že najdrahšie parkoviská máme práve v Európe - v prvej pätnástke sa okrem Londýna umiestnili aj Zürich, Rím, Ženeva, Oslo, Amsterdam a Viedeň.

V Bratislave 207 € za mesiac

Bratislava sa nedostala ani do prvej päťdesiatky, v metropole Slovenska sa mesačne platí v priemere za parkovanie 207 eur. Ak si však túto sumu odpočítame z priemerného slovenského platu, pomerne k svetu platíme aj my za parkovanie viac než dosť. Naopak najlacnejšie parkovanie na svete je v indonézskej Jakarte a miesto na celý deň tam stojí 70 eurocentov.

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzighová. Spojte sa s ňou cez profil na facebooku.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy