Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Odborári podali trestné oznámenie. Pre parkoviská pred nemocnicami
Zdielať na

Odborári podali trestné oznámenie. Pre parkoviská pred nemocnicami

Lekárski odborári podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre parkovanie pred bratislavskými nemocnicami! Nepáči sa im, za akých podmienok podpísalo vedenie nemocníc v Ružinove a Petržalke zmluvu so súkromnou firmou. Vraj na parkovacích miestach zarobí aj desať násobne viac, než za koľko si ich prenajme! Odborári chcú parkovanie zadarmo...

Zmluva na desať rokov za milión eur

Na bezplatné parkovanie pred nemocnicami v Ružinove a Petržalke budete musieť zrejme čoskoro zabudnúť. Najbližších 10 rokov má totiž 460 parkovacích miest prenajímať súkromná firma. Výšku parkovného si má podľa zmluvy určiť sama.

"Pre bežného človeka, logicky zmýšľajúceho, pri prečítaní tej zmluvy jasne pochopí, že je pre nemocnicu nevýhodná," tvrdí predseda LOZ Peter Visolajský.

Zisk vraj až 9 miliónov eur pre súkromníka

Nemocnica totiž prenajala dve veľké parkoviská presne za 952 500 eur bez DPH na desať rokov. Súkromná firma však podľa odborárov kalkuluje niekoľko násobne vyššie zisky z parkovného. "Po najpesimistickejšom odhade tie zisky vychádzajú na 10 rokov na 10 miliónov eur, pričom tá firma si ich prenajala za necelý milión," upozorňuje Visolajský.

Verejné obstarávanie na prenájom parkoviska sa začalo ešte za minulého vedenia nemocnice. Jeho postup si dalo preveriť aj to aktuálne vedenie a ministerstvo zdravotníctva požiadalo o kontrolu. O trestnom oznámení na neznámeho páchateľa zo strany odborárov však nevedelo.

Odborári podali trestné oznámenie

"V prípade, že nás oslovia orgány činné v trestnom konaní v tejto súvislosti, poskytneme im absolútnu súčinnosť," komentovala hovorkyňa nemocníc Danica Lehocká.

Podľa lekárskych odborárov by bolo najideálnejšie, keby pri nemocniciach mohli ľudia parkovať zadarmo. Samozrejme tak, aby to tí mimonemocniční návštevníci nezneužívali.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy