Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Autá na drevených klátoch a bez pneumatík. Realita v Banskej Bystrici
Zdielať na

Autá na drevených klátoch a bez pneumatík. Realita v Banskej Bystrici

Majitelia áut sú už zúfalí. V Banskej Bystrici sa totiž rozmáha partia zlodejov, ktorá kradne pneumatiky z áut aj s diskami. V ostatných týždňoch sa objavilo niekoľko podobných prípadov. Majitelia tak na parkovisku našli svoje autá stáť len na drevených klátoch...

Partia zlodejov sa nebojí ničoho

Hoci je začiatok pracovného týždňa, zlodeji vyčíňali už druhýkrát. Auto na drevených klátoch a bez pneumatík si našiel mladý študent, ktorý parkoval pred univerzitou a niekoľkotisícová škoda vznikla aj majiteľovi luxusnej limuzíny.

Scenár sa takmer vždy opakuje. Zlodeji kradnú zvyčajne nadránom medzi panelákmi, neboja sa ani neželaných svedkov. "Poverený príslušník začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže, za ktorú hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Riešením aj bezpečnostné skrutky

Podľa odborníka Pavla Ďurčíka by majitelia mali používať špeciálne zabezpečovacie skrutky. Mohli by tak predísť neželaným krádežiam. "Používajú sa bezpečnostné skrutky alebo bezpečnostné matice na to, aby v podstate a nedali skrutky odkrútiť."

Zlodeji pneumatík polícii zatiaľ unikajú. Predpokladá sa však, že pracujú na objednávku a mieste, kde kradnú, si vopred vytipujú.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy