Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO. Reportérovi CNN vybuchla za chrbtom bomba
Zdielať na

VIDEO. Reportérovi CNN vybuchla za chrbtom bomba

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval Izraelčanov a Palestíncov na okamžité ukončenie bojov. Prípadná izraelská pozemná invázia v Gaze by podľa neho bola nebezpečným stupňovaním napätia. eskaláciou, uviedli zahraničné agentúry.

"Všetky strany musia okamžite zastaviť paľbu," uviedol šéf OSN v Egypte, ktorý sa snaží sprostredkovať prímerie medzi Izraelom a radikálnym hnutím Hamas. To riadi palestínske pásmo Gazy.

Izrael od 14. novembra bombarduje Gazu svojimi lietadlami. Reaguje tak na rakety, ktoré vystreľujú palestínski radikáli na územie židovského štátu. Konflikt si podľa dostupných zdrojov vyžiadal smrť asi stovky Palestínčanov a troch Izraelčanov. Ďalšie stovky ľudí utrpeli zranenia. 

Chcú zabrániť stupňovaniu konfliktu

Na tlačovej konferencii šéf OSN Pan Ki-mun zdôraznil, že je nutné zabrániť nebezpečnému stupňovaniu konfliktu, ktorou by bolo izraelská pozemná operácia v palestínskej enkláve. Ki-mun ešte v utorok odletí do Izraela na jednanie o situácii s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. S ním má v Izraeli aj šéf nemeckej diplomacie Guido Westerwelle.

Do Izraela má namierení aj americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová, ktorá s Netanjahuom bude jednať v stredu. Všetci majú v pláne hovoriť aj s palestínskymi predákmi. Podľa najnovších informácií, Izrael sa vraj rozhodol odložiť úvahy o prípadnej pozemnej ofenzíve proti pásmu Gazy, aby súčasné diplomatické úsilie malo šancu konflikt vyriešiť.

Výbuch za chrbtom

O tom, aká je na blízkom východe napätá situácia sa presvedčil aj reportér CNN Anderson Cooper. Počas živého vstupu mu za chrbtom vybuchla bomba. Ako prvú túto informáciu priniesli na svojom webe Hospodárske noviny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.


cnn

Súvisiace články

Najčítanejšie správy