Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
FOTO: Priestupky policajtov si zverejňujú Bulhari na Facebooku
Zdielať na

FOTO: Priestupky policajtov si zverejňujú Bulhari na Facebooku

Sú znechutení, zhnusení a pobúrení. Bulhari majú dosť nevýkonnosti svojho policajného zboru, preto na sociálnej sieti Facebook založili skupinu "Vyfoť policajta". Cez ňu upozorňujú na priestupky svojich ochrancov zákona. Napríklad ako stoja na priechode pre chodcov alebo sa družne zhovárajú s prostitútkami...

Toto sú priestupky policajtov

Za týždeň od založenia skupiny sa už členmi podľa agentúry Reuters stalo viac než 6500 užívateľov, vrátane politikov a novinárov. Na obrázkoch si všimnete policajtov spiacich v službe, hrajúcich karty, zle parkujúce policajné autá aj policajtov v družnom rozhovore s prostitútkami.

Akcia má dokumentovať frustráciu Bulharov z právneho systému, ktorý je pod drobnohľadom EÚ. Korupcia a organizovaný zločin aj napriek tomu prekvitá.

Akcia sa spustila po šikanovaní policajtmi

Hromadný internetový útok na policajtov začal vtedy, keď hovorkyňa polícia slovne napadla Bojana Maksimova. Ten totiž v lete na internete zverejnil prvú fotografiu spiacich policajtov. "Je to idiot, ktorý nemá čo robiť a nudí sa," povedala Kalinka Pchčevová a následne bola z funkcie odvolaná za porušenie etických pravidiel polície.

Maksimov mal byť údajne po zverejnení šikanovaný strážnikmi napríklad za nenosenie občianskeho preukazu, keď vynášal odpadky alebo venčil psíka. Minister vnútra Cvetan Cvetanov dokonca muža označil za "kriminálnika zapojeného do predaja drog a vlastní vraj nebezpečného psa".

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

facebook.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy