Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Snehová smršť vyvolala babyboom. Rodí sa 50 detí týždenne!
Zdielať na

Snehová smršť vyvolala babyboom. Rodí sa 50 detí týždenne!

Matka príroda si to vie zariadiť.... Pred deviatimi mesiacmi totiž zasiahla obyvateľov New Hampshire snehová smršť. Bola to práve ona, kto spôsobil výpadok prúdu a ľudia si tak našli viac času na romantiku a zblíženie. Práve v miestnej nemocnici sa totiž momentálne počet pôrodov pohybuje na 50 týždenne!

Museli otvoriť nové oddelenia

Počasie má tak na pôrodnosť skutočne pozitívny vplyv. V miestnej nemocnici sa priemerný týždenný počet bábätiek zdvojnásobil z 25 na 50! Personál je v newhampshirskej nemocnici nútený robiť nadčasy, pre rodičky dokonca museli otvoriť ďalšie oddelenia. Všetci sa z tohto faktu náramne tešia.

"Máme fenomenálny tím. Proste sme sa zomkli a spoločne to zvládame," tvrdia pôrodní asistenti. Všetko sa pritom začalo pred dvoma týždňami. Rodičiek zrazu pribúdalo a pribúdalo. "Štandardne máme nárast v júli, ale je pravdou, že tento rok je počet pôrodov vysoký," potvrdila pôrodná asistentka Carol.

Za babyboomom stojí aj tropická búrka

Nuž a keď sa pozrieme na New Hampshire pred deviatimi mesiacmi, zistíme, že tu zúrila snehová smršť. Búrky odstavili elektrinu, ľudia nemohli z domovov ani na krok. "Ak to dobre rátam, tak práve v tých dňoch sme počali Juliannu," spomína novopečená mamička malého dievčatka. Rapídny nárast pôrodnosti zaznamenali aj v New Jersey 9 mesiacov potom, ako tu úradovala tropická búrka...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy