Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
REKORD. Bábätko (1,5) váži neuveriteľných 21 kíl!
Zdielať na

REKORD. Bábätko (1,5) váži neuveriteľných 21 kíl!

Čína sa môže popýšiť nevídaným prvenstvom! Majú tam totiž 1 a polročné dievčatko, ktoré váži neuveriteľných 21 kilogramov. Meria pritom len niečo vyše 83 centimetrov.

Pri narodení mala 3 500 gramov

Volá sa Dan Dan a má obrovský apetít, ako píše nemecký denník Bild. "Keď sa narodila, vážila  3 500 gramov, čo je na čerstvo narodené bábätko úplne normálna hmotnosť. Keď mala jeden mesiac, začala extrémne priberať," tvrdí jej mama Feng Xiaochun. 

Do jedného roka potom pribrala na váhe až 15 kíl! Navyše, toto číslo každým dňom ešte viac narastá! "Má neustále hlad. Na obede zje minimálne jednu veľkú misku ryže. Pije tiež dosť veľa vody," priznáva ďalej bezradne mama.

Choroba alebo prejedanie sa?

Ešte záhadnejšie teda vyznieva fakt, že rodičia malej Dan Dan sú chudí a jej 5-ročná sestra váži len 13 kíl. Lekárom teda nezostáva teraz nič iné, len malú bacuľku vyšetriť. Až potom budú môcť určiť diagnózu.

"Nevieme zatiaľ s určitosťou povedať, prečo toto dieťatko tak priberá. Máme podozrenie, že to bude niečo s hypofýzou," vysvetlil detský lekár Zhong Yan. Primár oddelenia má ale aj jednoduchšie vysvetlenie - vraj môže byť za tým aj nedostatok pohybu a obžerstvo. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Dan Dan_Čína_21 kilogramov_bábätko_rekord_bild

bild.de

Súvisiace články

Najčítanejšie správy