Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dievča si zo skúšky odskočilo porodiť a vrátilo sa na test
Zdielať na

Dievča si zo skúšky odskočilo porodiť a vrátilo sa na test

Skutočne prakticky sa zachovalo dievča, ktoré aj napriek vysokému štádiu tehotenstva a aktuálnemu termínu na pôrod sa predsa len zúčastnilo záverečnej skúšky. A čo čert nechcel, začalo rodiť uprostred nich. Tak sa dievča jednoducho zobralo a s povolením si spravilo hodinovú prestávku na pôrod.

Presne to spravila Rekha Garti z Nepálu v západnej časti Rukume. Narodil sa jej prekrásny chlapček, z ktorého sa však veľmi dlho netešila. Na svet sa totiž vypýtal presne uprostred záverečnej skúšky. Tak si Rekha vypýtala dovolenie odskočiť si porodiť a po hodine sa vrátila na písomný test na záver školského roka. V škole s tým nemali žiadny problém.

Zahraničné médiá neuvádzajú, koľko rokov dievča má. Isté však je, že záverečnú skúšku skladajú deti nie mladšie ako šestnásť rokov. V utorok tu tieto skúšky začali pre viac než pol milióna žiakov desiatych tried.

Ľubka (17) porodila na internáte

Podobný prípad si zažila aj slovenská realita, akurát s oveľa smutnejším koncom. Mladé dievča porodilo na toaletách internátu pred tromi rokmi v Banskej Bystrici, no bábätko vyhodilo von oknom. Neprežilo. Len minulý mesiac sa postavila Ľubka pred súd a vzhľadom na to, že svoj čin oľutovala a priznala sa, dostala ročný podmienečný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy