Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pomstiteľ vraha z Toulouse v rukách polície. Dráma skončila
Zdielať na

Pomstiteľ vraha z Toulouse v rukách polície. Dráma skončila

Ozbrojený muž hlásiaci sa k Al-Káide držal v stredu takmer 7 hodín 4 rukojemníkov v banke vo francúzskom Tolouse na juhozápade Francúzska. Francúzska polícia ukončila rukojemnícku drámu podvečer a zatkla ozbrojenca vyhlasujúceho sa za člena teroristickej siete al-Kájda. Podľa predbežných informácií trpí muž vážnymi psychickými problémami.

Dvadsaťšesťročný Francúz ráno vtrhol do miestnej banky a zajal štyroch jej zamestnancov. Incident sa odohral v rovnakej oblasti, kde žil sériový vrah Mohamed Merah.

Chcel elitnú policajnú jednotku

Podľa spravodajskej televízie BBC prišiel muž do banky okolo 11-tej hodiny a dožadoval sa elitnej policajnej jednotky, ktorá zabila Moammeda Meraha. Ten v marci v Touluse povraždil niekoľko ľudí vrátane detí. Dráma sa údajne odohráva len asi 100 metrov od Merahovho bytu.

Pokus o útek mu nevyšiel

Dráma sa vystupňovala po tom, ako polícia ozbrojenca postrelila pri pokuse o útek. Mladík sa následne vrátil späť do budovy, kde ho dolapili.  Vyšetrovatelia zatiaľ nevedia, či v tomto prípade išlo o nevydarenú lúpež, alebo išlo skutočne o Merahovho prívrženca. Rodinní príslušníci páchateľa identifikovali ako Setiha Boumazu. Údajne ide o schizofrenika, ktorý na istý čas prerušil svoju liečbu.

Merah má na svedomí 7 životov

V marci povraždil Merah v oblasti Touluse tri židovské deti, rabína a troch vojakov ozbrojenec inšpirovaný islamistickými skupinami. Polícia ho vystopovala a nakoniec zastrelila v jeho byte, kde sa zabarikádoval.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy