Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Štedrý farár. Za svadbu ponúka párom 500 eur!
Zdielať na

Štedrý farár. Za svadbu ponúka párom 500 eur!

Svadba veru nie je lacná záležitosť. Najmä nežnejšia polovička ľudstva má o svojom svadobnom dni vysnívané predstavy, ktoré chce premeniť v realitu. Tá je ale potom čertovsky drahá... Pomocnú ruku ponúka nádejným novomanželom jeden farár.

Dvojiciam, ktoré sa zosobášia v jeho farnosti, ponúka sumu 500 eur! Božieho sluhu k takejto veľkorysej ponuke dohnal fakt, že svadieb v severotalianskej dedine Volania, kde pôsobí, rapídne ubudlo.

V tomto roku ešte nesobášil

Od začiatku tohto roka tu farár Giancarlo Pirini neoddal ani jeden pár! A tak má finančný bonus pomôcť vyriešiť zúfalú "svadobnú" situáciu v obci, v ktorej žije zhruba tisíc obyvateľov. "Ešte v roku 1960 sa tu slávilo 17 svadieb za rok. Počas uplynulých rokov ich ale ubúdalo. Mnoho dvojíc má finančné problémy, preto chceme ako fara prispieť svojím malým dielom," povedal farár.

Počet svadieb stále klesá

V Taliansku, podobne ako v mnohých ďalších európskych krajinách, počet uzatvorených sobášov stále klesá. V roku 2010 ich na Apeninskom polostrove zaregistrovali 217 185, čo bolo o trinásť tisíc menej než v predošlom roku. Svadbu v kostole má v priemere 63,1 percenta párov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy