Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Farár z Bohdanoviec nemá na benzín, tak okráda veriacich...
Zdielať na

Farár z Bohdanoviec nemá na benzín, tak okráda veriacich...

Jojkársky reportér Jozef Kačmáry skoro schytal ranu kabelkou. Pustil sa totiž do skúmania podnetu od jednej diváčky z východného Slovenska. Nepáčili sa jej praktiky istého pána farára. Vyzval veriacich, aby sa mu každá rodina poskladala po desať eur na benzín. Keď sa kolega začal na to vypytovať, podarilo sa mu rozčúliť energické dôchodkyne. Ale vraj to prežil.

Píše sa to v pastierskom liste

Z tohto ostali šokovaní a nepríjemne prekvapení viacerí katolícki veriaci z okolia Košíc. Ani netušili ako a stali sa z nich dlžníci. Ocitli sa totiž na listine neplatičov. Rozhodol o tom pán miestny farár. 

Je to napísané čierne na bielom. Vo svojom pastierskom liste oznamuje, aby veriaci svoje podlžnosti vyplatili do konca júna. Veriaci mu majú byť dlžní za tankovanie do jeho auta, ktorým jazdí do kostolov vo svojej farnosti slúžiť omše. Vraj to nie je jeho povinnosť a benzín nie je zadarmo.

Kňaz sa odmietol vyjadriť

Kňaza z Bohdanoviec sa televízia pokúšala skontaktovať celý týždeň, no ani po omši, na ktorú prišiel vlastným autom, sa k preplácaniu benzínu nechcel vyjadriť. No o to vášnivejšie sa ho zastávali dôchodkyne, ktoré práve išli z kostola.

"Farnosť uhrádza náklady za používanie cestného motorového vozidla na pastoračné a služobné účely farnosti s prihliadnutím na Zákon o cestných náhradách v Slovenskej republike v súlade s internými predpismi košickej arcidiecézy," vysvetlil hovorca košickej arcidiecézy Jaroslav Fabián.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Bohdanovce_farár_nastupuje do auta_kasíruje za benzín

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy