Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Unikala pred ochrankou. Autom nabrala chodca a viezla ho ulicami!
Zdielať na

Unikala pred ochrankou. Autom nabrala chodca a viezla ho ulicami!

Niekoľko rokov väzenia. To bude "odmena" pre 37-ročnú ženu, ktorá chcela ujsť ochranke obchodu. Sadla do auta a v úniku jej nezabránilo ani to, keď na prednú kapotu nabrala 22-ročného muža.

Celý prípad sa stal už 12. júna minulého roka. Práve vtedy matka 16-ročnej dcéry Suzanne Gilchristová "zdrhala" pred ochrankou nákupného centra. Pracovník strážnej služby s ňou chcel debatovať o údajnej krádeži v drogérii, no ona spanikárila a a utiekla. Snažil sa ju zastaviť, ale márne.

Nedobrovoľne na prednej kapote

37-ročná žena sadla do svojho fordu focus a snažila sa ufujazdiť za každú cenu. Aj za tú, že mohla zmrzačiť 22-ročného Stuarta Morrisa. Záznam bezpečnostných kamier v škótskom meste Falkirk, ktorý zverejnili až po skončení súdneho pojednávania, hovorí jasnou rečou. Gilchristová bez váhania nabrala na prednú kapotu svojho auta mladíka, ktorý sa síce snažil ubrániť, no sila vozidla bola, pochopiteľne, väčšia.

Nedávala prednosť, kľučkovala

A tak sa z neho stal nechcený pasažier, ktorý sa nedobrovoľne viezol uličkami Falkirku asi 300 metrov. "Išla naozaj rýchlo, kľučkovala a snažila sa ho zhodiť z kapoty. Keď odbočovala do ďalšej ulice, kolesá sa jej pretáčali a vôbec sa nesnažila pred križovatkou zastaviť. V uliciach sa pri tom pohybovali aj iní chodci a šoféri," povedala zástupkyňa obžaloby Emmy Whiteová, ktorá na súce prehrávala záznam s mestských kamier. Podľa šerifa Wyllieho Robertsona tak vodička ohrozila chodcov život.

Na semaforoch jej prekopol sklo

Incident sa skončil až na semaforoch, keď Gilchristová nemala inú možnosť, než zastaviť. Morris sa vtedy postavil na prednú kapotu a snažil sa jej prekopnúť predné sklo, aby vodička nemohla pokračovať v jazde. Polícii, ktorá 37-ročnú ženu na mieste zatkla, Morris vypovedal, že to urobil preto, lebo sa bál a pracoval v ňom adrenalín.

Dôsledok hormonálnej nerovnováhy?!

"V tom čase si Gilchristová myslela, že je tehotná. Očividne trpela určitým druhom hormonálnej nerovnováhy. Ocitla sa v krajnej situácii, tak spanikárila. Bola hysterická. Myslela si, že ju chce Morris zastaviť. Ospravedlňuje sa mu v plnom rozsahu," uviedla na súde obhajkyňa obžalovanej.

Za mreže na 4 roky a 3 mesiace

Súd ju však uznal vinnou z napadnutia 22-ročného Morrisa. Prihliadal aj na to, že nedávala prednosť na križovatkách a snažila sa muža striasť z kapoty, čím ohrozila jeho život. Naopak, v záležitosti krádeže vody po holení ju sudca Robertson viny zbavil. I tak ju ale poslal za mreže na 4 roky a 3 mesiace.

"Keby trafila dieťa, mohla ho zabiť, pretože by sa na kapote neudržalo. Bola šialená! Keď s mojou priateľkou lomcujú hormóny, maximálne trochu kričí, ale nesnaží sa nikoho zabiť. Bolo to desivé! Nakoniec zastavila iba preto, lebo som jej robil predné sklo. Myslím si, že si väzenie zaslúži," vyjadril sa podľa denníka Daily Mail napadnutý Stuart Morris.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Auto_muž_kapota_priemyselná_kamera

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy