Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zemetrasenie ako atrakcia! Turisti si chodia do Talianska fotiť ruiny
Zdielať na

Zemetrasenie ako atrakcia! Turisti si chodia do Talianska fotiť ruiny

Taliansko sa spamätáva už z tretieho zemetrasenia, ktoré ovplyvnilo aj miestny cestovný ruch. Niežeby bolo turistov menej, len si teraz namiesto historických pamiatok fotia ruiny domov a obyvateľov, ktorí zachraňujú, čo sa dá. O svoj vlastný život sa neobáva nikto.

Turisti si fotia skazu prírody

Na severe Talianska, v regióne, ktorý je od epicentra zemetrasenia vzdialený asi hodinu cesty autom, zanechali nedávne otrasy poriadnu spúšť.

Pri ruinách domu turisti vyťahujú fotoaparáty aj kamery, aby si odfotili dôkaz o sile prírody. Ušetrená nebola ani ulička... Opadaná omietka, zničené sochy svätých, popraskané potrubia - aj s tým sa musia miestni obyvatelia vysporiadať! Lopaty neváhali vziať do rúk ani počas víkendu, ktorý tradične Taliani prežívajú so svojimi rodinami a v kostoloch.

Hrozba ďalších otrasov

Napriek tomu, turistický ruch tu nikomu nevadí! Návštevníci navyše prichádzajú s dobrým úmyslom. "Myslím si, že tým, že som tu, podporím miestnu ekonomiku a obec sa rýchlejšie postaví na nohy," tvrdí jeden z turistov.

"Je to veľmi smutné, čo sa tu stalo. Chcela som vidieť na vlastné oči, ako to obyvatelia zvládajú a veľmi im držím palce," hovorí zahraničná študentka.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Taliansko sa spamätáva už z tretieho zemetrasenia, ktoré ovplyvnilo aj miestny cestovný ruch.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy