Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Mubarak dostal doživotie, chce sa odvolať
Zdielať na

Mubarak dostal doživotie, chce sa odvolať

Bývalý egyptský prezident strávi zvyšok života vo väzení. Rozhodol o tom súd v Káhire, ktorý uznal Mubaraka vinným z podielu na zabití stoviek demonštrantov. Podľa jeho obhajcu sa exprezident voči verdiktu odvolá.

Práve minuloročné protivládne protesty viedli k zosadeniu Husního Mubaraka, ktorý vládol krajine celých 30 rokov. V priebehu roka a pol vtedy prišlo o život 850 demonštarntov. 

"Odvoláme sa. Rozhodnutie je v každom ohľade plné právnych chýb,""Vyhráme, na milión percent," povedal Jásir Báhr, popredný člen Mubarakovho tímu obhajcov. Zároveň vyjadril presvedčenie, že súdny proces vyhrajú. povedal presvedčivo.

Teší sa dobrému zdraviu

Husní Mubarak sa údajne teší veľmi dobrému zdraviu a to napriek televíznym záberom z procesu. Do súdnej siene sa síce nechal donášať na nosidlách, no v skutočnosti je v „excelentnej forme“. Aspoň tak to tvrdia zdroje egyptských médií, ktorých informácie v piatok potvrdila britská agentúra Reuters.

Podľa nej sa dlhoročný exprezident severoafrickej krajiny teší veľmi dobrému zdraviu. To je zásluha predovšetkým starostlivosti, ktorá sa mu dostáva v káhirskom medzinárodnom zdravotníckom centre.

V nemocnici má "full servis"

Tam má k dispozícii vlastnú veľkú izbu so špeciálnym priestorom pre návštevy, kompletné rehabilitačné zariadenia vrátane bazéna, moderne vybavenej posilňovne či záhrady na prechádzky.

Stará sa o neho tím špecialistov a častú spoločnosť mu podľa nemenovaného zdroja robia jeho príbuzní vrátane vnukov či manželky. Tá mu údajne nosí aj domáce jedlo, keďže to nemocničné 84-ročnej bývalej hlave krajiny nechutí.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy