Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tymošenkovú previezli z väzenia do nemocnice
Zdielať na

Tymošenkovú previezli z väzenia do nemocnice

Ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková bola v stredu ráno prevezená z väznice do civilnej nemocnice v Charkove. Tam má pod vedením nemeckého lekára absolvovať liečbu vyskočenej a postupne ukončiť hladovku.

Prevozu expremiérky Tymošenkovej do ústrednej charkovskej nemocnice potvrdili zdroje z opozičného Bloku Julie Tymošenkovej. Expremiérka sa označuje za obeť pomsty svojho rivala, prezidenta Viktora Janukovyča. Od 20. apríla drží hladovku na protest proti údajnemu zlému zachdázaniu vo väzení.

Nevýhodná zmluva

Tymošenková si vo väzení odpykáva 7-ročný trest, ktorý dostala potom, čo súd dospel k záveru, že vo vysokej funkcii v mene Ukrajiny uzavrela nevýhodnú zmluvu. o dodávkach ruského plynu. Prípad vzbudil mimoriadnu pozornosť na Ukrajine aj v zahraničí, odkiaľ sa zo západných krajín ozýva kritika, že expremiérku prenasledujú jej politickí oponenti.

Bojkot futbalového šampionátu

Množstvo západoeurópskych predstaviteľov uvažuje pre Tymošenkovej väznenie bojkotovať ukrajinskú časť európskeho futbalového šampoionátu, ktorý začína v júni. Jeho usporiadateľmi sú Poľsko a Ukrajina. Kyjev chce takejto izolácii predísť a terajšie "lekárske manévre" okolo Tymošenkovej sú považované za prípravu jej prevozu na liečenie do zahraničia.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Julija Tymošenková_detail tváre_vlajka_ukrajinská za ňou

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy