Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovenský horolezec (†36), ktorý spadol do rokliny, je mŕtvy
Zdielať na

Slovenský horolezec (†36), ktorý spadol do rokliny, je mŕtvy

Pátracia a záchranná akcia po Slovákovi v Rakúsku stále pretrváva. Slovák počas víkendu spadol do ľadovej trhliny, ktorá je hlboká 40 metrov. Počas akcie sa zabil jeden z rakúskych záchranárov.

AKTUÁLNE: Slovenský alpinista, ktorého sa rakúski záchranári pokúšali vytiahnuť z trhliny, do ktorej spadol v sobotu, je mŕtvy! Médiám to oznámila rakúska polícia.

V pondelok ráno sa 20 členov záchranárskeho tímu opäť vybralo pod vrchol Grossvenedigeru do výšky 3 657 m.n.m. Roklina je veľmi úzka a tak bol prístup k slovenskému policajtovi komplikovaný.

Pomocou špeciálneho zariadenia sa záchranári pokúšali rozšíriť trhlinu, aby mohli zliezť k 36-ročbému mužovi. Slovák tam bol podľa internetového portálu klienezeitung.at, hore nohami. Záchranárom praje aj počasie. Trhlina, do ktorej spadol má miestami šírku len 30 centimetrov.

Pilota vyšetrujú

Pilot vrtuľníka, ktorého manéver pri pokuse o záchranu Slováka, si vyžiadal život jedného záchranára, je vyšetrovaný pre podozrenie zo zabitia z nedbanlivosti za mimoriadne nebezpečných podmienok.

Tragická víkendová akcia

Víkendová záhranná akcia pod vrcholo 3 657 vysokej hory Grossvenediger skončila tragicky. Jeden horský policajt zahynul a dvaja boli vážne zranení. Všetci účastníci akcie majú byť vypočutí. Na vrtuľníku medzitým nebola odhalená žiadna technická závada.

Nešťastie sa stalo pri treťom podpornom lete vrtuľníka, ktorý sa ocitol v hmle a pilot musel stroj obrátiť. Pri odopnutí lana spadla trojica mužov na ľadovec z výšky asi desiatich metrov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

printscreen

orf.at

Súvisiace články

Najčítanejšie správy